Zondag 27 mei 2018 is er weer het Rondje Nostalgie in Garmerwolde. Alweer voor de vijfde keer, ons eerste lustrum dus!

Het Rondje Nostalgie een anderhalf kilometer lange rondwandeling langs het Damsterdiep en de Grasdijkweg in Garmerwolde. Het is een wandeling vól nostalgie. Langs de route staan oldtimers: auto’s, tractoren, trucks, motoren, stationaire motoren enzovoort. In het Damsterdiep liggen historische schepen en overal langs de route spelen draaiorgels. Hele grote en hele kleine orgels. Zoveel draaiorgels op één dag en op één parcours vindt u nergens anders in Nederland (of daarbuiten).

En daarnaast wordt er natuurlijk gezorgd voor een gezellige braderie, zijn er springkussens en draaimolens voor de kinderen, draait er een doorlopende videopresentatie over oude dorsmachines, zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden en wie weet wat nog meer. Op zondag 27 mei kunt u dus terecht in Garmerwolde. Aanvang 10.30 uur.

Neem uw (klein)kinderen mee, ze weten niet wat ze zien. Toegang gratis en ook het parkeren is gratis.

De vorige editie was een doorslaand succes, met prachtig mooi weer, meer dan vierduizend bezoekers en veel aandacht op onder andere RTV Noord en in het Dagblad van het Noorden. Dat gaan we dit jaar zeker evenaren!

Zevenentwintig mei lijkt nu nog ver weg, maar zet uw wandelschoenen alvast klaar.

 

Het Rondje Nostalgie vond eerder plaats in 2009, 2011 en 2014 en 2016.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Rondje Nostalgie in het kort

• Rondwandeling van 1,5 kilometer
• Onderweg oldtimer auto’s, trucks, tractoren, enzovoort
• Historische boten in het Damsterdiep
• Terras en verschillende eet/drinkgelegenheden
• Braderie en diverse activiteiten voor jong en oud
• Gratis toegang en gratis parkeren!

 

 

Volg ons ook op Facebook

Een groot succes in 2009, 2011, 2014 en 2016!

In 2009 werd de eerste editie van Rondje Nostalgie georganiseerd. Dit was gelijk een groot succes met in 2009 meer dan tweeduizend bezoekers en de keer daarop nog veel meer. Ook kregen we veel aandacht op onder meer Radio en TV Noord en in het Dagblad van het Noorden. In 2011 waren er meer oldtimers en waren er nog meer activiteiten georganiseerd door andere verenigingen en clubs uit Garmerwolde. Zo was er bijvoorbeeld een levend schilderij, de Nachtwacht, waarin ook de burgemeester van Ten Boer figureerde. In 2014 was er een verdere groei en zorgde ook het mooie weer voor een onvergetelijke dag. In 2016 was er een werkende dorsmachine te zien aangedreven door een stoomlocomobiel, en was de historische fietsvereniging fietsend aanwezig.

 

Niet-commercieel evenement

Het Rondje Nostalgie komt tot stand door de inzet van een onafhankelijk comité, dat zo veel mogelijk mensen, clubs en verenigingen in Garmerwolde wil betrekken bij de organisatie van het evenement.

Het Rondje Nostalgie is een niet-commercieel evenement, dat we organiseren voor orgel- en oldtimerliefhebbers, voor de inwoners van Garmerwolde en om ons leuke dorp op een positieve manier op de kaart te zetten.

Meld uw oldtimer aan!